ISKOLA FELKÉSZÍTŐ

ISKOLA FELKÉSZÍTŐ
Az “ISKOLA FELKÉSZÍTŐ” önálló csoportunkat azoknak a gyermekeknek hoztuk létre, akiket a szüleik vissza szeretnének tartani az iskola elkezdése előtt még egy felkészítő évre, illetve azoknak, akik már nagycsoportos korukra annyira fejlettek, hogy nehézség nélkül el tudják majd kezdeni 6 éves korukban az iskolát, azonban egy intenzív felkészítő évvel majd még könnyebben tudják ezt az akadályt venni.
Az iskola felkészítő csoportban nem vesszük át az iskola feladatait, azonban minden olyan fizikai és szellemi képességet kifejlesztünk a gyermekekben, amelyekkel felvértezve bátran nekikezdhetnek az iskolás éveknek úgy, hogy ott a lehető legkevesebb kudarcélmény érje őket.
A képzést ebben a csoportban két nyelven folytatjuk (angolul és magyarul) azért, hogy az iskola felkészítő évfolyam elvégzése után a szülők nyugodt szívvel beírathassák gyermeküket bármelyik oktatási szisztéma szerint működő iskolába (angolszász, két tannyelvű, magyar). A gyermekeket mindegyik oktatási rendszer szerint felkészítjük, így bárhol képesek lesznek helyt állni.
A felkészítést iskolaotthonos rendszerben bonyolítjuk le, azaz délelőtt és kora délután is tartunk 2-2 órás foglakozást.
Az elsődleges célunk, hogy a gyermekeket megtanítsuk tanulni és hogy a folyamatos fejlesztés révén hosszabb időn keresztül is képesek legyenek egy dologra koncentrálni.
Ez a csoport átmenetet képez az óvoda és az iskola között, ezért a gyermekekkel foglakozó két nevelő közül az egyik az óvodai életet és képzést, míg a másik az iskolai kihívásoknak történő megfelelést biztosítja.
A gyermekek az iskolában majd elsősorban lexikális tudást kapnak, ezért mi ebben az évfolyamban nagy hangsúlyt fektetünk a korosztálynak megfelelő életviteli ismeretekre és azok gyakorlati elsajátítására.
Az iskola felkészítő csoportban a környezettudatos gondolkodás és az ehhez tartozó viselkedési formák elsajátítása kiemelt szerephez jut.
Úgy gondoljuk, hogy valamennyiünk jól felfogott érdeke, hogy az iskolában már egy olyan generáció kezdje meg a tanulmányait, melynek tagjai egyénileg is jól képzettek, legalább egy idegen nyelv alapjainak használatával rendelkeznek és megvédendő egyetemes értékként gondolkoznak a környezetünkről.